IMBA TAKE CARE OF YOUR TRAILS WEEKEND

7.-8. APRIL 2018 / Akcija urejanja poti

Tudi letos IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorsko kolesarskih poti. Lani se je slovenska MTB skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

Dogodek “Take Care of Your Trails” spet predstavlja priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir! 

Pokažimo Evropi in širši javnosti, kakšno MTB skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo - v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na našem imidžu in tesneje povežemo slovensko MTB skupnost – pokažimo, da smo še vedno najboljša MTB skupnost na stari celini.

Letos bo akcija potekala čez vikend 7. in 8. aprila 2018. Pravila za sodelovanje so podobna kot lani, preberete si jih lahko TUKAJ. Svojo ekipo lahko prijavite prek SPLETNEGA OBRAZCA.

Prijavite vsako lokacijo / ekipo oz. skupino posebej. Prijavo odda vodja ekipe, ki navede zgolj osnovne podatke (kontaktni podatki, lokacija, zbirno mesto in dela, ki bodo opravljena). Članov ekipe ni potrebno navajati, lahko se bodo pridružili naknadno.

Kaj lahko storiš za uspeh akcije?
Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj/pomagaj pri organizaciji/posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo tisti vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja/vzdrževanja. (Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tega, ker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči.) Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi … O svoji aktivnosti obvestite organizatorje dogodka (prek Facebooka), da bomo lahko poskrbeli za koordinacijo in dodatno promocijo.

Vabljeni k sodelovanju v čim večjem številu!

Andrej Remškar
koordinator akcije TCOYTW 2018
organizacijski odbor IMBA Europe Summit 2018